Сърнешко-попски гювеч

Дата: 30.01.2003
Източник: Бон Апети
Сърнешко-попски гювеч
 
Необходими продукти:
600-700 г плешка от сърна
3-4 стръка карамфил
1-2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
200-250 мл оцет
1-2 скилидки чесън
1 парче целина
1 глава лук
3 зърна бахар
1 дафинов лист
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 л червено вино
4-5 ч. л. доматено пюре (около 50 г)
50-100 г бекон
50 г краве масло
200 г арпаджик
1 глава лук
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Сърнешко-попски гювечЛукът, целината и чесънът за маринатата се нарязват наедро, заливат се с оцета и 1 л студена вода, слагат се подправките и се вари 10 минути. (Това е универсална марината за всеки дивеч.)
2
Сърнешко-попски гювеч 2Маринатата се оставя да изстине напълно, след това в нея се слага месото и се оставя да престои 24-48 часа.
3
Сърнешко-попски гювеч 3За да се обели лесно, арпаджикът се залива с вряла вода и престоява в нея, докато изстине. След това се бели, нарязва се и се запържва в маслото до зачервяване. Изважда се и се оставя настрана.
4
Сърнешко-попски гювеч 4Лукът и беконът се нарязват надребно и се запържват за 1-2 минути в маслото, в което е пържен арпаджикът. Поръсва се с червен пипер, добавя се доматеното пюре и се залива с виното. Ври няколко минути, след което се прибавят арпаджикът, месото и предвидените подправки.
5
Сърнешко-попски гювеч 5Ястието се изсипва в глинен гювеч, капакът се запечатва с тесто и се пече във фурна при температура 180 градуса около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта