Солена торта с моркови и тиквички

Дата: 22.03.2010
Източник: Бон Апети
Солена торта с моркови и тиквички
 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г растителна сметана
4 яйца
2 стръка копър
1 стрък пресен лук
100 г орехови ядки
1 ч. л. сол
2 тиквички
4 моркова
5–6 с. л. подсолена вода
100 г маргарин
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Приготвя се меко и еластично тесто, като продуктите за него се омесват в подходяща купа. Готовото тесто се оставя да отлежи.
 

2
Морковите и тиквичките се настъргват на едро ренде и се поръсват със солта. Разбъркват се и се оставят да отлежат около 15 минути в цедка, след което зеленчуците се притискат добре с помощта на лъжица, за да се отцедят от сока. Към тях се прибавят смлените орехи, лукът и копърът, нарязани наситно, и всичко се разбърква.
 

3
Тестото се разточва на тънка кора с диаметър по-голям от този на тавата. Слага се в намаслена и набрашнена тава така, че хубаво да покрие стените, а стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката и се разпределя равномерно.
4
Заливката се приготвя, като яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят. След това се изсипват върху плънката.
5
Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята фурна на температура 200–220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и тортата се пече още 40–50 минути.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта