Солени бисквити с гъби и лук

Дата: 22.01.2013
Източник: Бон Апети
Солени бисквити с гъби и лук
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 яйце (размер L)
1/2 ч. ч. прясно мляко
125 г краве масло
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
брашно за разточване
за зеленчуците:
400 г печурки
1 глава лук
100 г сушени домати (мариновани)
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Солени бисквити с гъби и лук
Гъбите се почистват и се нарязват на филийки. Запържват се в силно сгорещен тиган в 1 с. л. от зехтина, докато станат златисти. Подправят се с листенца мащерка, сол и черен пипер.

 


2
Солени бисквити с гъби и лук 2
Лукът се нарязва на ивички и се запържва в останалия зехтин, докато омекне. Налива се балсамовият оцет, подправя се със сол и черен пипер.

 


3
Солени бисквити с гъби и лук 3
Сушените домати се нарязват наситно.

 


4
Солени бисквити с гъби и лук 4
В купа се пресява брашното заедно с бакпулвера и солта.

 


5
Солени бисквити с гъби и лук 5
Прибавят се студеното масло, нарязано на кубчета, яйцето, прясното мляко, захарта, нарязаните сушени домати и охладените гъби и лук.

 


6
Солени бисквити с гъби и лук 6
Замесва се средно твърдо тесто, което не трябва да лепи по пръстите.

 


7
Солени бисквити с гъби и лук 7
Разточва се на плот с малко брашно, на кора с дебелина 1 см.

 


8
Солени бисквити с гъби и лук 8
С чаша или ринг се изрязват кръгове.

 


9
Солени бисквити с гъби и лук 9
Поставят се в тава със силиконов килим или пергаментова хартия и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 44 бисквити, предвидени са по 3-4 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
Вкусотия в чиния
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Вкусотия !
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
вкусни са пробвайте
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта