Спанак по генуезки

Дата: 30.07.2012
Източник: Бон Апети
Спанак по генуезки
 
Необходими продукти:
1 кг пресен спанак
4 бр. аншоа
50 г сушени домати
50 г бели стафиди
50 г кедрови ядки
4 с. л. зехтин
1/3 връзка магданоз
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спанак по генуезки
Спанакът се бланшира за 1 минута във вряща подсолена вода и след това се шокира в ледено студена. Oтцежда се.


2
Спанак по генуезки 2
Стафидите се слагат в купа и се поливат с топла вода, за да омекнат. След това се отцеждат.

 


3
Спанак по генуезки 3
Сушените домати се нарязват на малки кубчета. От аншоата се отстраняват главите, ако има такива, и се нарязва наситно. Слагат се в загрятия зехтин, заедно с кедровите ядки. Прибавя се спанака и се оставя да се задуши за 5–6 минути.  

 


4
Спанак по генуезки 4
Сипват се и отцедените стафиди, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и ситно нарязан магданоз. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте!Искам да попитам с какво мога за заменя кедровите ядки?Орехи или нещо друго????
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


452 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта