Свинско със смокинов сос

Дата: 25.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли
500 г моркови
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2 с. л. олио
1 кубче пилешки бульон
зелената част на 1 стрък лук
5-6 смокини
50 мл сметана
50 мл бренди
1 ч. л. масло
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско със смокинов сосМорковите се почистват, поставят се в йенска тенджера, добавя се маслото, съдът се затваря с капак и морковите се задушават в микровълнова фурна за 8 минути.
2
Свинско със смокинов сос 2Пържолите се нарязват на две и се начукват от едната страна. След това се обръщат, поръсват се със смесените бахар, черен пипер, индийско орехче и сол и отново се изтъняват. Слагат се в тиган с предварително загрятото олио и се запържват от едната страна.
3
Свинско със смокинов сос 3Когато пържолите се обърнат от другата страна, се добавят нарязаните надребно смокини и пресен лук, наливат се 1-2 пръста гореща вода, стрива се бульонът и къкри 3-4 минути.
4
Свинско със смокинов сос 4След това се налива брендито, оставя се на котлона още 2 минути, за да се редуцира, и пържолите се изваждат. Сосът се поръсва със захар, налива се сметаната и се разбърква.
5
Свинско със смокинов сос 5Пържолите се сервират със соса и се гарнират с морковите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта