Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене

Дата: 22.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 цвята от тиквички
рукула за аранжиране
250 г топени сирена (сирене
1/2 ч. л. риган
2 с. л. зехтин
1 тиквичка
1 зелена чушка
1 малък морков
1 червена чушка
50 г кускус
лимонов винегрет за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени цветове от тиквички с мус от сиренеКускусът се сварява в подсолена вода. Сирената се намачкват в купа, така че да стане хомогенна смес.
2
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 2Тиквичката се нарязва на филийки, една от които се реже на малки кубчета.
В малка тенджера се загрява зехтинът, слагат се нарязаните наситно морков и чушки и кубчетата тиквичка, посоляват се, налива се малко вода и се задушават.
3
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 3Филийките тиквичка се сваряват на пара, като водата трябва да е леко подсолена. По същия начин се бланшират и цветовете на тиквичките, след което се подсушават.
4
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 4Свареният кускус се прибавя към задушените зеленчуци, подправя се с риган и се разбърква. Стените на малки купички се покриват с бланшираните филийки тиквичка. Купичките се пълнят с гарнитурата, като се притиска добре.
5
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 5В единия края на порционна чиния се обръща една купичка с гарнитура, след което купичката се отстранява. С помощта на пош цветовете на тиквичките се пълнят с муса от сирена и се нареждат около гарнитурата. Предястието се аранжира с листа рукула, полива се с лимонов винегрет и се сервира.
6
Пълнени цветове от тиквички с мус от сирене 6Любопитно: В миналото са отглеждали тиквичките като декоративни растения. Днес има хора, които също ги гледат в саксии, но не за да се радват на цветовете, а за да ги готвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта