Торта "Бон Aпети" - 3

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г захар
500 мл сметана
200 мл сметана
200 г захар
350 г сварени кестени
600 мл вода
100 г нишесте
200 г захар
300 мл сметана
4 белтъка
100 г нишесте
200 г лешници
200 г пудра захар
5 яйца
30 г какао
100 г брашно
розички, листенца и др.
 

Начин на приготвяне:
1
Торта \Яйцата и захарта за блата се разбиват, прибавят се пресятото брашно и какаото и се разбърква добре. Получената хомогенна смес се сипва в намаслена кръгла форма и се пече във фурна 35-40 минути при температура 180 градуса.
2
Торта \Готовият блат се оставя да се охлади, след което с остър нож или конец се разрязва напречно на 3 по-тънки блата.
3
Торта \Белтъците за платката се разбиват с миксер на пяна, постепенно се добавя пудрата захар и разбиването продължава, докато станат на сняг.
4
Торта \Лешниците се смилат на трохи и се смесват с нишестето. На части се прибавят към белтъците, като се разбива с миксер на бавни обороти.
5
Торта \Сместа се разстила на тънък пласт върху намазана с олио плоча или тава и се пече във фурна на 220 градуса до златисто (15-20 минути). Изпечената платка се отделя от плочата, докато е още топла.
6
Торта \Водата и сметаната за крема се кипват в тенджера. Прибавя се разтвореното с малко вода нишесте и кремът се бърка, докато се сгъсти.
7
Торта \Захарта за плънката се сипва в загрят тиган и когато започне да потъмнява, в нея с бъркане се налива сметаната. Прибавят се сварените и обелени кестени, овалват се добре в карамела и се свалят от котлона.
8
Торта \На дъното на кръгла форма се слага един блат, а по стените й се подреждат парчета от платката. Блатът се покрива с карамелизираните кестени и върху тях се разпределя 1/3 от крема.
9
Торта \Отгоре се нареждат парчета от платката и се сипва още 1/3 от крема. Процедурата се повтаря, като последният ред платка се намазва с малко крем. Тортата се пече във фурна при температура 160 градуса, докато кремът се втвърди (40-50 минути).

10
Торта \След като се охлади добре, тортата се намазва с разбитата сметана и се украсява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта