Тракийски гювеч от риба

Дата: 26.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пъстърва
150 г бисерен ориз
80 мл олио
4 червени чушки
4 зелени чушки
4 домата
3 глави лук
3 моркова
1 лимон
1/4 глава целина
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тракийски гювеч от рибаПъстървите се почистват и се филетират. Главите, костите и кожата се завързват в марля, слагат се в тенджера, налива се вода и се приготвя рибен бульон, като се прибавят 1 нарязана глава лук и дафиновият лист.
2
Тракийски гювеч от риба 2Първоначално бульонът се отпенва, а когато е готов, се прецежда.
3
Тракийски гювеч от риба 3Останалият лук, морковите, чушките и целината се почистват, нарязват се на големи кубчета и се запържват на няколко пъти в половината олио.
4
Тракийски гювеч от риба 4Всички запържени зеленчуци се връщат обратно в съда, добавя се оризът и се разбърква.
5
Тракийски гювеч от риба 5Слагат се обелените и нарязани надребно домати и се наливат около 500 мл от рибния бульон. Ястието се готви на умерен огън, докато оризът леко набъбне. След това се прехвърля в глинен съд, подправя се със сол и черен пипер, прибавя се половината от наситнения магданоз, похлупва се и се слага в студена фурна.
6
Тракийски гювеч от риба 6Пече се около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Тракийски гювеч от риба 7Филетата пъстърва се режат на по-едри парчета, поливат се с останалото олио и се овкусяват със сол и черен пипер.
8
Тракийски гювеч от риба 8Рибата се слага при зеленчуците, ястието се връща във фурната и се пече още 10–20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
9
Тракийски гювеч от риба 9Поднася се, поръсено с останалия магданоз и резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Много е вкусно това, аз го пробвах със сьомга, пак е вкусно :), чудесна манджа, мерси за чудесната идея
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта