Лятна пица

Дата: 02.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 тиквички
1 връзка босилек
250 г сирене „Моцарела“
100 г маслини „Каламата“
за тестото:
350 г брашно
2 с. л. зехтин
1 с. л. суха мая
1 с. л. мед
1 ч. л. сол
за соса:
1 кг домати
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
4 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 ч. л. сух риган

Начин на приготвяне:
1
Лятна пицаМаята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно с меда. В купа се смесват брашното и солта, разтворената мая, още 120 мл вода и зехтинът.
2
Лятна пица 2Замесва се гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 6 топки и отново се оставя да втаса.
3
Лятна пица 3Доматите се режат на кубчета, а лукът – на полумесеци. Прехвърлят се в тава, овкусяват се накълцания чесън, ригана, зехтина и захарта. Разбъркват се добре и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират. След това се пасират.
4
Лятна пица 4По желание сосът се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Лятна пица 5Чушките се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, оставят се да се задушат, обелват се и се нарязват на жулиен.
6
Лятна пица 6Тиквичките се режат на ленти по дължина, намазват се с малко зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни. Изваждат се и се режат на жулиен.
7
Лятна пица 7Маслините се режат на шайби, а моцарелата се накъсва.
8
Лятна пица 8Топките тесто се разточват на тънки кръгли кори за пица. Мажат се със соса, поръсват се със зеленчуците и моцарелата.
9
Лятна пица 9Пиците се пекат за 8–10 минути в загрята на 250 градуса фурна, с вентилатор.
10
Лятна пица 10По желание се поднасят с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2019
При втория опит вместо тесто използвах тортили и се получи много добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2019
Тестото не ми се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2018
Пиците ми се получиха много добре. Вече ще използвам това тесто за пица.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2018
свежо
2.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2016
Направих я но по дебела
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Емилия коментира рецептата Картофен шмарн
Marina Gineva коментира рецептата Сконс със сирене
Milena Petrova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от тиква
Evgeni Radev се регистрира в сайта.
Svetlana Stoqnova публикува рецептата Малки щрудели
Bubba коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта