Вегетариански шницел

Дата: 21.05.2010
Източник: Бон Апети
Вегетариански шницел
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
150 г пушен кашкавал
3 с. л. царевично брашно
2 яйца
2 жълти чушки
2 зелени чушки
2 червени чушки
листа маруля или спанак за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се стържат на едро ренде и се оставят да се отцеждат около 15 минути.
2
Чушките се почистват, режат се на кубчета и се смесват в купа с тиквичките.
3
Към зеленчуците се добавят яйцата, брашното, настърганият кашкавал и се овкусява със сол и пипер.
4
От сместа се правят плоски кюфтенца, които се пържат в тиган със сгорещено олио. След като се изпържат от едната страна за 3–4 минути, се обръщат и се пържат още 2–3 минути. Изваждат се в чиния с кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. При сервиране може да се украсят с листа маруля или спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


372 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта