Меден кейк

Дата: 21.11.2011
Източник: Бон Апети
 Меден кейк
 
Необходими продукти:
500 г брашно (ръжено и бяло)
500 г пчелен мед
3 яйца
230 г заквасена сметана
100 г захар
60 г краве масло
1 ч. л. сода
кората от 1 портокал
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. звезден анасон
1/4 ч. л. сух джинджифил
1 щипка карамфил
1 ванилия
50 г орехи
масло за намазване на формата
 

Начин на приготвяне:
1
 Меден кейк
Медът се загрява в касерола на много слаб огън, докато стане с карамелен цвят, за около 10 минути.


2
 Меден кейк 2
Жълтъците се разбиват в купа със захарта. Налива се меда и се слагат подправките, като кората от портокала се настъргва предварително. Маслото се разтопява и прибавя към сместа. Пак се разбива.


3
 Меден кейк 3
Содата се гаси със заквасената сметана и заедно с брашното, ванилията и натрошените орехи, се сипват при останалите продукти.

 


4
 Меден кейк 4
Белтъците се разбиват до лек сняг и се прибавят към тестото, разбърква се добре с бъркалка.

 


5
 Меден кейк 5
Форма за печене се намазва с масло и в нея се изсипва медената смес.


6
 Меден кейк 6
Кейкът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 35–40 минути. Добре е да се охлади за 1 нощ преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2013
НЕВЕРОЯТЕН сладкиш с преливащи аромати и вкус
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Звезден анасон има на щандовете за подправки в големите вериги магазини.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
аз пробвах рецептата и без анасон стана много добре
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
къде има звезден анасон
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта