Шведска бадемова торта

Дата: 23.11.2011
Източник: Бон Апети
Шведска бадемова торта
 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г бадеми
200 г захар
5 белтъка
за крема:
5 жълтъка
100 мл прясно мляко
100 г захар
175 г краве масло
филирани бадеми за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шведска бадемова торта
Белтъците се разбиват на сняг с миксер и постепенно се прибавя захарта. Слагат се натрошените (смлените) бадеми.


2
Шведска бадемова торта 2
Сместа се разпределя по равно в две форми за торта с диаметър 22 см, върху които има хартия за печене. Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се оставят да изстинат.


3
Шведска бадемова торта 3
Филираните бадеми се запича на сух тиган.


4
Шведска бадемова торта 4
Жълтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка, прибавя се млякото и сместа се слага на слаб огън, докато станат на крем, но не и да завирят. След това сместа се шокира в съд с лед.


5
Шведска бадемова торта 5
Маслото, предварително оставено на стайна температура, се нарязва на малки парченца и се слага в крема. Разбърква се и се оставя кремът да изстине.

 


6
Шведска бадемова торта 6
Единият блат се намазва с част от крема и отгоре се покрива с втория. Тортата се намазва отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с филираните бадеми. Оставя за 6 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2020
Да, би трябвало да се получи с бадемово брашно (това, което се ползва за френски макарони). Прибавяйте го внимателно и на части, защото може да е нужно по-малко количество от него. Поздрави и успех!
23.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2020
Ще се получи ли с бадемово брашно?
22.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2017
Винаги ми се получава страхотна!вчера дъщеря ми имаше рожден ден и я приготвих.гостите я ометоха за три минути и питаха зо още.
21.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Надя, има се предвид, сместа да се охлади, като се постави в съд с лед.
20.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Какво означава сместа да се шокира в съд с лед? Визирам т.4
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта