Шведска бадемова торта

Дата: 23.11.2011
Източник: Бон Апети
Шведска бадемова торта
 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г бадеми
200 г захар
5 белтъка
за крема:
5 жълтъка
100 мл прясно мляко
100 г захар
175 г краве масло
филирани бадеми за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шведска бадемова торта
Белтъците се разбиват на сняг с миксер и постепенно се прибавя захарта. Слагат се натрошените (смлените) бадеми.


2
Шведска бадемова торта 2
Сместа се разпределя по равно в две форми за торта с диаметър 22 см, върху които има хартия за печене. Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се оставят да изстинат.


3
Шведска бадемова торта 3
Филираните бадеми се запича на сух тиган.


4
Шведска бадемова торта 4
Жълтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка, прибавя се млякото и сместа се слага на слаб огън, докато станат на крем, но не и да завирят. След това сместа се шокира в съд с лед.


5
Шведска бадемова торта 5
Маслото, предварително оставено на стайна температура, се нарязва на малки парченца и се слага в крема. Разбърква се и се оставя кремът да изстине.

 


6
Шведска бадемова торта 6
Единият блат се намазва с част от крема и отгоре се покрива с втория. Тортата се намазва отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с филираните бадеми. Оставя за 6 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Надя, има се предвид, сместа да се охлади, като се постави в съд с лед.
20.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Какво означава сместа да се шокира в съд с лед? Визирам т.4
19.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2016
Кремът не ми се сгъсти , но на вкус се получи
18.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Стана много вкусна и е лесна за приготвяне !
17.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Така и не можах да постигна необходимата гъстота на крема и го нанесох почти течен във форма за печене с ринг.След като престоя в хладилника 7 часа кремът беше добре попил в блатовете и тортата беше супер вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта