Шведска бадемова торта

Десерт без брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2011
Шведска бадемова торта
 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г бадеми
200 г захар
5 белтъка

за крема:
5 жълтъка
100 мл прясно мляко
100 г захар
175 г краве масло
филирани бадеми за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Шведска бадемова торта

Белтъците се разбиват на сняг с миксер и постепенно се прибавя захарта. Слагат се натрошените (смлените) бадеми.


2
Шведска бадемова торта 2

Сместа се разпределя по равно в две форми за торта с диаметър 22 см, върху които има хартия за печене. Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се оставят да изстинат.


3
Шведска бадемова торта 3

Филираните бадеми се запича на сух тиган.


4
Шведска бадемова торта 4

Жълтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка, прибавя се млякото и сместа се слага на слаб огън, докато станат на крем, но не и да завирят. След това сместа се шокира в съд с лед.


5
Шведска бадемова торта 5

Маслото, предварително оставено на стайна температура, се нарязва на малки парченца и се слага в крема. Разбърква се и се оставя кремът да изстине.

 


6
Шведска бадемова торта 6

Единият блат се намазва с част от крема и отгоре се покрива с втория. Тортата се намазва отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с филираните бадеми. Оставя за 6 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2021
Здравейте, Дидошката! Бадемите са сурови, а в стъпка 3 се запичат на сух тиган.
26.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2021
не ни впечатли много тази торта.
25.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2021
Бадемите за блата сурови ли са или печени?
24.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2020
Да, би трябвало да се получи с бадемово брашно (това, което се ползва за френски макарони). Прибавяйте го внимателно и на части, защото може да е нужно по-малко количество от него. Поздрави и успех!
23.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2020
Ще се получи ли с бадемово брашно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: