Печени във вино ябълки с млечен сос

Един различен вариант на печените ябълки
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2011
Печени във вино ябълки с млечен сос
 
Необходими продукти:
4 ябълки “Златна превъзходна”
50 г захар
400 мл бяло вино
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия

за плънката:
50 г краве масло
100 г захар
1/2 ч. л. сок от прясно настърган джинджифил

за соса:
200 г цедено кисело мляко
2 с. л. мед
1/4 ч. л. настърган звезден анасон
2 щипки канела


Начин на приготвяне:
1
Печени във вино ябълки с млечен сос

Продуктите за плънката се смесват и разбъркват. Виното се слага в касерола на котлона и се оставя да се редуцира наполовина, заедно със захарта, канелата и ванилията.


2
Печени във вино ябълки с млечен сос  2

Ябълките се измиват и семките се избушват. Крайчетата на сърцевината се запазват,защото с тях се запушва отвора отдолу, за да не изтича сместа.


3
Печени във вино ябълки с млечен сос  3

Пълнят се с маслената смес и се слагат в тава заедно с редуцираното вино. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

 


4
Печени във вино ябълки с млечен сос  4

Киселото мляко се смесва с меда, анасона и канелата.


5
Печени във вино ябълки с млечен сос  5

Ябълките се гарнират с млякото и се поднасят.





 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
въпреки че не обичам печени ябълки, тези станаха просто уникални. Благодаря ви за чудесните рецепти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: