Бобена торта

Дата: 11.11.2011
Източник: Бон Апети
Бобена торта
 
Необходими продукти:
400 г сварен бял боб
8 яйца
13 с. л. захар
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 с. л. ром
кората от 1/2 лимон
1 бурканче шипков мармалад (280 г)
150 г бял шоколад за гарниране
30–40 г филирани бадеми за гарниране
масло за намазване на тавите
брашно за поръсване на тавите
 

Начин на приготвяне:
1
Бобена торта
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.


2
Бобена торта 2
Бобът се пасира и се добавя към яйчената смес. Слагат се бакпулвера, ванилията, рома и настърганата лимонова кора. Разбърква се добре.


3
Бобена торта 3
Сместа се разделя на две части и всяка се сипва в намазнена с масло тава. Поръсва се с брашно. Блатовете се пекат в загрята на 150 градуса фурна до зачервяване. Проверчват се след 10–15 минути и се пекат още около 45 минути до готовност.


4
Бобена торта 4
След като се охладят малко, се вадят от формите.


5
Бобена торта 5
Мармаладът се загрява за кратко в микровълнова фурна и се намазва върху единия блат. Отгоре се поставя другия.


6
Бобена торта 6
Белият шоколад се разтопява на водна баня и се разлива върху тортата. Отгоре се поръсва с филирани бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
Направих я с три блата и освен мармалада сложих и домашно сладко от кайсии
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта