Бобена торта

Бобени блатове, пълнеж от шипков мармалад, глазура от бял шоколад и филирани бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2011
Бобена торта
 
Необходими продукти:
400 г сварен бял боб
8 яйца
13 с. л. захар
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 с. л. ром
кората от 1/2 лимон
1 бурканче шипков мармалад (280 г)
150 г бял шоколад за гарниране
30–40 г филирани бадеми за гарниране
масло за намазване на тавите
брашно за поръсване на тавите



Начин на приготвяне:
1
Бобена торта

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.


2
Бобена торта 2

Бобът се пасира и се добавя към яйчената смес. Слагат се бакпулвера, ванилията, рома и настърганата лимонова кора. Разбърква се добре.


3
Бобена торта 3

Сместа се разделя на две части и всяка се сипва в намазнена с масло тава. Поръсва се с брашно. Блатовете се пекат в загрята на 150 градуса фурна до зачервяване. Проверчват се след 10–15 минути и се пекат още около 45 минути до готовност.


4
Бобена торта 4

След като се охладят малко, се вадят от формите.


5
Бобена торта 5

Мармаладът се загрява за кратко в микровълнова фурна и се намазва върху единия блат. Отгоре се поставя другия.


6
Бобена торта 6

Белият шоколад се разтопява на водна баня и се разлива върху тортата. Отгоре се поръсва с филирани бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
Направих я с три блата и освен мармалада сложих и домашно сладко от кайсии
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: