Тайландски бананов кейк

Дата: 14.11.2011
Източник: Бон Апети
Тайландски бананов кейк
 
Необходими продукти:
1,2 кг банани
250 г оризово брашно
50 г пшеничено брашно тип 00
600 г захар
200 мл кокосово мляко
600 г кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
Тайландски бананов кейк
Стърготините се накисват в 200 мл вода за 10 минути.


2
Тайландски бананов кейк 2
Бананите се намачкват и се смесват с двата вида брашно.


3
Тайландски бананов кейк 3
Захарта и млякото се разбиват до еднородна смес и се лагат при бананите.


4
Тайландски бананов кейк 4
Разбърква се и се добавят 3/4 от стърготините. Сместа се прехвърля във форма за печене.


5
Тайландски бананов кейк 5
Кейкът се пече покрит с фолио, в загрята на 130 градуса фурна за 1 час.


6
Тайландски бананов кейк 6
Когато е готов, се поръсва с останалите стърготини. Може да се консумира топъл и студен.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
26х26 см.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тавичката с какви размери е?
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вече всичко е налице :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Може ли да уточните типа на брашното.Благодаря,Ви предварително!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Искам да Ви поздравя за страхотните рецепти,които ни представяте!Бих Ви помолила на тази да въведете грамажа на кокосовите стърготини :) Благодаря предварително!Поздрави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта