Агнешка тенюрка

Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2005
Агнешка тенюрка
 
Необходими продукти:
500 г агнешко месо
4-5 с. л. олио за пържене
1 патладжан
2 стръка пресен лук
10-15 листа пресен джоджен
4 с. л. олио
1 домат
1 стрък пресен лук
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка захар
сокът от 1/2 лимон
500 г брашно
250 г кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Агнешка тенюрка
Месото се нарязва на малки парчета, изпържва се в олиото и се посолява.
2
Агнешка тенюрка 2
Патладжанът се обелва на ивици и се нарязва на кубченца. Пържи се, докато се зачерви, към края се добавя нарязаният на кръгчета лук, накъсва се джоджен. Разбърква се с месото.
3
Агнешка тенюрка 3
За салсата доматът се нарязва на малки кубчета, смесва се с лимонов сок, кориандър, зехтин, сол и захар, нарязан на кръгчета стрък лук.
4
Агнешка тенюрка 4
Киселото мляко се разбърква със сода бикарбонат. Брашното се пресява и вътре се счупва яйцето. Бърка се, постепенно се наливат киселото мляко и вода, така че да стане гъсто палачинково тесто.
5
Агнешка тенюрка 5
Тенюрките се пържат от двете страни в леко намазнен тиган.
6
Агнешка тенюрка 6
Тенюрките се оформят, като във всяка се слага от месото и салсата и се завива като фунийка.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Приготвих го със пилешко вместо агнешко ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: