Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия

Дата: 17.04.2009
Източник: Бон Апети
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
1 ч. ч. олио
1 корен пащърнак
1 глава чесън
50 г краве масло
500 г картофи
черен пипер и сол на вкус
1 връзка магданоз
30 г краве масло
2 агнешки главички
зърна черен пипер, червен пипер и сол на вкус
2 дафинови листа
1 морков
1 глава лук
1 глава чесън
100 г масло
1 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлияМорковът се нарязва на колелца, лукът – наедро и заедно с небелените скилидки чесън се запичат в тиган с незалепващо покритие.
2
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 2Плешката се намазва с масло, овкусява се със сол, червен пипер, черен пипер на зърна и се слага в тава върху запечените зеленчуци. Добавят се два дафинови листа и се налива вряла вода до нивото на месото.
3
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 3Върху плешката се поставя останалото масло, тавата се завива с фолио и месото се пече във фурна около 2-2,5 часа на 200 градуса.
4
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 4Пащърнакът се обелва, нарязва се на 4 ивици и се бланшира за 5 минути в подсолена вряща вода.
5
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 5В малка тава се налива около 1 ч. ч. олио и се загрява, докато запуши. Слагат се ивиците пащърнак и се пекат във фурна около 20 минути, като периодично се обръщат, за да се изпекат равномерно.
6
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 6Агнешките главички се сваряват в подсолена вода в тенджера под налягане за 30-40 минути. След като изстинат, се обезкостяват, месото се нарязва надребно и се запържва за 1-2 минути в сгорещено краве масло.
7
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 7Прибавя се нарязаният надребно магданоз, подправя се с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се сваля от котлона.
8
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 8Сварените картофи се намачкват заедно с маслото, горещото прясно мляко и сол на вкус.
9
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 9Изпечената плешка се обезкостява и върху стреч фолио се поставят едри късове от месото. Завиват се плътно, подобно на салам, и се слагат да стегнат в хладилник.
10
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 10Фолиото се отстранява, парчетата агнешко се нарязват по диагонал на 3 части и се запържват в масло до зачервяване. Поставят се върху канапе от картофено пюре, гарнират се с пащърнак, кенели (цилиндрични бухтички) от агнешки главички и запечени в олио скилидки чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


263 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта