Качамак със спанак

Гост: Ваня Петкова, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2009
Качамак със спанак
 
Необходими продукти:
250 г спанак
100 г инстантен качамак
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
2 ч. л. олио
сол и черен пипер на вкус
кълнове от ряпа за декорация
пармезан за поръсване
50 г орехови ядки
1 скилидка чесън
1 стрък мента
6-7 с. л. зехтин
1-2 с. л. бял балсамов оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Качамак със спанак
Качамакът се сипва в тенджера с 200-250 мл кипнала подсолена вода и се бърка, докато се сгъсти.
2
Качамак със спанак 2
Разстила се върху подходяща подложка и се оставя да се охлади.
3
Качамак със спанак 3
Приготвя се дресинг от оцета, зехтина, солта и нарязаните наситно орехови ядки, скилидка чесън и листа мента.
4
Качамак със спанак 4
От готовия качамак с помощта на ринг се изрязват 2 кръга.
5
Качамак със спанак 5
Запичат се в тиган с малко олио от двете страни до златисто.
6
Качамак със спанак 6
Спанакът се нарязва наедро и се сотира с останалото олио, наситнената скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус. Поръсва се с настърган пармезан.
7
Качамак със спанак 7
В подходяща чиния се поставя качамачен кръг, сипва се от спанака, поръсва се с пармезан и се покрива с втория качамачен кръг.
8
Качамак със спанак 8
Отгоре се слагат стрък мащерка и кълнове от ряпа, отстрани се поръсва с дресинга и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: