Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах

Индийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах
 
Необходими продукти:
250-300 г ориз „Басмати”
50 г кедрови ядки (белен слънчоглед)
50 г стафиди
1 ч. ч. замразен грах
2 стръка чесън
2 стръка лук
2 кубчета гъбен бульон
4 с. л. олио
1 с. л. масло
1-2 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах
Оризът се залива със студена вода и се оставя да престои 30 минути.
2
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах 2

Кедровите ядки се запържват за около минута в уок със сгорещените олио и масло.


3
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах 3
Добавят се нарязаните надребно стръкове лук и чесън, разбърква се и след около 1 минута се поръсва кърито.
4
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах 4
Сипва се отцеденият от водата ориз и се пържи още 2-3 минути, като се бърка.
5
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах 5
Залива се с 2-2,5 части гореща вода, в която са разтворени кубчетата гъбен бульон, и се вари на слаб огън под капак. Ако е необходимо, се посолява.
6
Пилаф с басмати, кедрови ядкии грах 6
Когато оризът почти е поел водата, се сипват грахът и стафидите. Разбърква се добре и след няколко минути пилафът е готов за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: