Градинарска супа „Паста е фаджиоли“

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“
 
Необходими продукти:
200 г сварен зрял фасул
6 с. л. зехтин
5 листа босилек
пармезан за поръсване
4 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
1 стрък целина
4-5 стръка магданоз
1/2 глава лук
1 морков
1 тиквичка
2 домата
2 скилидки чесън
100 г трицветни фусили
2 с. л. кедрово семе


Начин на приготвяне:
1
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“
Лукът, морковът и целината се нарязват надребно и се слагат в тенджера с 1/2 л студена вода. Добавят се наситнените дръжки магданоз, зехтинът и сол на вкус и се вари 15 минути на тих огън.
2
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“ 2
Доматите се смилат в блендер заедно със скилидките чесън и листата магданоз. Сипват се в тенджерата, прибавят се нарязаните на кубчета тиквички, стрива се кубчето бульон и супата се вари още 10 минути.
3
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“ 3
Слагат се начупените надребно фусили и предварително свареният фасул, налива се 1 л вряла вода и се вари до готовност.
4
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“ 4
Кедровото семе и листата босилек се стриват в хаванче, поливат се със зехтина за заливката и се разбъркват до получаване на гъст сос.
5
Градинарска супа „Паста е фаджиоли“ 5
Супата се сипва в подходящи чинии, овкусява се със заливката и се поръсва с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: