Зелено гаспачо

(Повторение)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зелено гаспачо
 
Необходими продукти:
200 г спанак
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. зехтин
2 филии хляб
2-3 стръка мащерка и розмарин за украса
цедено кисело мляко за гарниране
1-2 с. л. оцет
5-6 с. л. зехтин
300-400 мл зеленчуков бульон
2 сварени яйца
2 стръка пресен лук
1 краставица
1 зелена салата
1/2 ч. л. чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Зелено гаспачо
Спанакът се бланшира за 1 минута в кипнала вода, след което се охлажда в съд с леденостудена вода.
2
Зелено гаспачо 2
Стръковете пресен лук се пюрират в блендер с 2 с. л. зехтин, добавя се зелената салата и отново се пюрира.
3
Зелено гаспачо 3
Краставицата се обелва на ивици, нарязва се на едри парчета и се слага в блендера заедно с отцедения спанак.
4
Зелено гаспачо 4
Подправя се с оцет, посолява се на вкус, налива се зеленчуковият бульон и отново се пюрира.
5
Зелено гаспачо 5
Филиите хляб се нарязват на кубчета и се запържват в 4 с. л. загрят зехтин. Поръсват се със смесените червен пипер и чесън на прах и се бъркат, за да се овкусят добре.
6
Зелено гаспачо 6
Супата се сервира в дълбока чиния, гарнира се с цедено кисело мляко, полива се с малко зехтин и се поръсва с кротони. Добавят се четвъринки сварено яйце, стръкчета мащерка и розмарин за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: