Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски

Гост: полковник Петко Йотов
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
300 г ориз
50 г краве масло
2 шепи манатарки
1 връзка пресен лук
4-5 клонки джоджен
6-7 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски
Манатарките се слагат в купа и се заливат с вряла вода. Престояват 10 минути и се отцеждат от водата.
2
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 1 минута в загрятото олио.
3
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 3
Прибавят се манатарките и половината масло.
4
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 4
След около минута се сипва оризът, пържи се 2-3 минути, като се бърка, и се залива с течността от отцедените манатарки.
5
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 5
Посолява се и къкри, докато оризът поеме водата. Накрая се поръсва с наситнения джоджен.
6
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 6
Агнешката плешка се намазва с останалото масло и се овкусява с черен пипер, червен пипер и сол.
7
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 7
Плънката се разстила на дъното на подходяща тава, слага се плешката, налива се малко вода и се изпича във фурна при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: