Агнешко с грах

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500–600 г обезкостено агнешко
6 с. л. олио
3 стръка лук
1 морков
1 ч. л. червен пипер
750 г замразен грах
1 ч. л. сол
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре
3–4 стръка джоджен


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с грах
Месото се нарязва надребно и се поставя в тенджера с нагорещеното олио.
2
Агнешко с грах 2
Лукът се нарязва на кръгчета, морковът – на кубчета. Задушават се заедно с месото 20–30 минути. Ако се наложи, може да се добави малко вода, за да не загори месото.
3
Агнешко с грах 3
Подправя се с червения пипер, налива се гореща вода, слага се грахът и след като се посоли, се прибавя доматеното пюре.
4
Агнешко с грах 4
В по-малка тенджера се запича брашното с малко вода. Когато е готово, се сипва към месото, за да се сгъсти сосът, оставя се да ври още 5 минути. Преди да се сервира, се поръсва обилно с нарязания надребно джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: