Ало Гоби

Карфиол и още нещо
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.10.2017
Ало Гоби
 
Необходими продукти:
1 с. л. рапица (шафраново масло или
масло от синап или от авокадо)
1 ч. л. семена от кимион
1 с. л. чесън (нарязан)
2 ч. л. джинджифил (нарязан)
1 зелена люта чушка
1 щипка асафетида (по желание)
1/2 ч. л. кориандър на прах (или прясно смлени
семена от кориандър)
1/4 ч. л. кимион на прах
1/4 ч. л. куркума на прах
1/4-1/2 ч. л. чили на прах (или лют червен пипер)
2 ч. ч. картофи (нарязани на средно големи кубчета)
2 препълнени ч. ч. карфиол (1 глава карфиол, разделена на розички)
2/3 ч. л. сол (или на вкус)
1/2 ч. ч. грах


Начин на приготвяне:
1
Сложете маслото в голям тиган и загрейте на средна температура. Когато маслото се сгорещи, сложете семената кимион и ги разбъркайте за половин минута. Добавете джинджифила, чесъна и нарязаната люта чушка. Разбърквайте за една минута или докато чесънът добие златист цвят.
2
Добавете кориандъра (на прах), кимиона и чилито и разбъркайте за няколко секунди. Сложете картофите и гответе около 2 минути. След това добавете куркумата и карфиола, и разбъркайте.
3
Похлупете и гответе 10-15 минути на слаб огън, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате на всеки 5 минути.
Добавете солта и граха и няколко капки масло. Смесете внимателно. Похлупете и гответе на слаб огън още 5 минути, докато зеленчуците омекнат по ваш вкус.

4
Гарнирайте с пресни листа кориандър и сервирайте с индийски хляб роти или наан.

Съвети:
Втората стъпка от рецептата може да изпълните и по следния начин: Смесете кориандър, кимион, лют червен пипер (кайенски пипер) и куркума на прах с 2 с. л. вода и изсипете сместа в тигана. Гответе около минута, добавете картофите, похлупете и гответе още 2 минути. Сложете карфиола и похлупете.

Може да добавите пресни чушки и домати и да сготвите ястието в глинен съд на фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: