Ало Гоби

Дата: 08.10.2017
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Ало Гоби
 
Необходими продукти:
1 с. л. рапица (шафраново масло или
масло от синап или от авокадо)
1 ч. л. семена от кимион
1 с. л. чесън (нарязан)
2 ч. л. джинджифил (нарязан)
1 зелена люта чушка
1 щипка асафетида (по желание)
1/2 ч. л. кориандър на прах (или прясно смлени
семена от кориандър)
1/4 ч. л. кимион на прах
1/4 ч. л. куркума на прах
1/4-1/2 ч. л. чили на прах (или лют червен пипер)
2 ч. ч. картофи (нарязани на средно големи кубчета)
2 препълнени ч. ч. карфиол (1 глава карфиол, разделена на розички)
2/3 ч. л. сол (или на вкус)
1/2 ч. ч. грах
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете маслото в голям тиган и загрейте на средна температура. Когато маслото се сгорещи, сложете семената кимион и ги разбъркайте за половин минута. Добавете джинджифила, чесъна и нарязаната люта чушка. Разбърквайте за една минута или докато чесънът добие златист цвят.
2
Добавете кориандъра (на прах), кимиона и чилито и разбъркайте за няколко секунди. Сложете картофите и гответе около 2 минути. След това добавете куркумата и карфиола, и разбъркайте.
3
Похлупете и гответе 10-15 минути на слаб огън, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате на всеки 5 минути.
Добавете солта и граха и няколко капки масло. Смесете внимателно. Похлупете и гответе на слаб огън още 5 минути, докато зеленчуците омекнат по ваш вкус.

4
Гарнирайте с пресни листа кориандър и сервирайте с индийски хляб роти или наан.

Съвети:
Втората стъпка от рецептата може да изпълните и по следния начин: Смесете кориандър, кимион, лют червен пипер (кайенски пипер) и куркума на прах с 2 с. л. вода и изсипете сместа в тигана. Гответе около минута, добавете картофите, похлупете и гответе още 2 минути. Сложете карфиола и похлупете.

Може да добавите пресни чушки и домати и да сготвите ястието в глинен съд на фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта