Бачи

Италиански шоколадови бисквити, с вкус на мед и печен лешник
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2012
Бачи
 
Необходими продукти:
500 г печени белени лешници
250 г пудра захар
4 белтъка (М размер)
4 с. л. какао
30 г мед
1 щипка сол

за пълнежа:
150 г бял шоколад
100 мл готварска животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Бачи

Лешниците се смилат в блендер, прехвърлят се в голяма купа и се смесват с какаото.


2
Бачи 2

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол докато станат на пухкава пяна. Прибавя се захарта и пак се разбива.


3
Бачи 3

Сместа се сипва при лешниците и какаото и се добавя меда.


4
Бачи 4

В тава, поктита с хартия за печене, се оформят с пош дребни, еднакви по размер сладки. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10–12 минути. После се оставят да се охладят.


5
Бачи 5

Белият шоколад се нарязва надребно. Сметаната се кипва и се сипва при него. Бърка се докато се получи гладък крем. Оставя се да се охлади в хладилник за 30–40 минути.


6
Бачи 6

Сладките се мажат с крема и се слепват по две.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
лесно и бързо:)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, бачи от италиански е целувка :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да попитам нали тези бяха сладките наподобяващи на целувки ?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Наистина са страхотни:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Най-хубавите сладки.СТРАХОТНИ !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: