Бадемово-вишнева торта

Дата: 17.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г орехови ядки
150 г филирани бадеми
150 г пудра захар за крема
260 г сладко от вишни
800 г заквасена сметана
100 мл вода
100 г захар за сиропа
2 с. л. какао
1 ч. ч. захар за блата
1 ч. ч. брашно
6 яйца
шоколадови пури за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Бадемово-вишнева тортаВодата за сиропа се налива в тенджерка, сипва се захарта и се кипва. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона и се оставя да изстине.
2
Бадемово-вишнева торта 2Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват с миксер, като малко преди да станат на сняг, се добавя захарта. Разбиват се отново и щом станат на сняг, се прибавят жълтъците, брашното, какаото и ореховите ядки. Бърка се с шпатула възможно най-кратко, но така че да се получи хомогенна смес.
3
Бадемово-вишнева торта 3Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена тава. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда и се оставя да се охлади.
4
Бадемово-вишнева торта 4Охладеният блат се разрязва напречно на две. В голяма плоска чиния се поставя метален пръстен, в него се слага едната половина от блата и се сиропира леко с лъжица или четка.
5
Бадемово-вишнева торта 5Кремът се приготвя, като заквасената сметана се разбива с пудрата захар. Половината се разпределя върху сиропирания блат и отгоре се намазва със сладкото.
6
Бадемово-вишнева торта 6Кремът се покрива с втората част на блата и той също се сиропира леко (не е необходимо да е напоен до крайност). Покрива се с останалия крем, като малка част от него се запазва. Тортата се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.
7
Бадемово-вишнева торта 7Когато тортата е добре охладена, металният пръстен се отстранява. Запазеният крем се нанася по стените на сладкиша. Отстрани и отгоре се поръсва с филирани бадеми, декорира се с шоколадови пурички, разрязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мариана, в продуктите е написано, че 1 ч. ч. захар се използва за блата и 100 г захар се слага за сиропа.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тортата в хотела е много вкусна, но това не е оригиналната рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тази торта съм я опитвала в Гранд Хотел София и е уникална, но искам да попитам 1 ч. ч. захар се добавя в сиропа, нали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта