Сабайон

Рецепта от белгийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 мл пенливо вино
50 мл билков ликьор (плодов)
4 бишкоти
4 жълтъка
8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Сабайон
Жълтъците се разбиват, като към тях се прибавят захарта и виното и се налива част от билковия ликьор.
2
Сабайон 2
Съдът се слага на котлона и сместа се разбърква до пяна. Прибавя се останалият ликьор и се разбърква добре.
3
Сабайон 3
Десертът се сипва във високи чаши и се сервира заедно с бишкотите.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2015
И аз знам че Сабайон се прави с жълтъци,затова ви сигнализирах :))))
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2015
Надя, в рецептата бе допусната техническа грешка, която вече е коригирана. Както е посочено в първата стъпка от начина на приготвяне - жълтъците се разбиват и към тях се добавят захарта, виното и част от билковия ликьор.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
а какво се случва с жълтъците?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: