Баклава

Дата: 10.01.2017
ТИТЛА: Чирак
Баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет кори
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
200 г смлени орехи
1 ч. л. канела
2 яйца
150 г краве масло
за сиропа:
1 кг захар
2 л вода
 

Начин на приготвяне:
1
Корите се разделят на две части.
2
Тавата се намазва с масло и се поставя едната част от корите.

3
В купа се разбъркват останалите продукти и се изсипват върху корите.
4
Отгоре се поставят останалите кори.
5
Баклавата се нарязва и върху всяко парче се слага малко масло.

6
Пече се до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
7
След като баклавата се охлади добре, се залива с горещ захарен сироп.


Съвет:
Препоръчително е, изпечената баклава да се залее със сиропа на следващия ден.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Galina Toneva се регистрира в сайта.
Светлослава Христова се регистрира в сайта.
Vessela Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта