Бананов чийзкейк с ром без печене

Вкусен, ароматен и лесен за приготвяне десерт!
Източник: Валя
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.12.2017
Бананов чийзкейк с ром без печене
Бананов чийзкейк с ром без печене
 
Необходими продукти:
200 г бисквити
65 г краве масло (+ 1/4 ч. ч. за топинга)
400 г сирене „Крема“
80 г захар
400 мл сметана
1/4 ч. ч. лимонов сок (около 1/2 лимон)
1/2 с. л. ванилов екстракт
2 с. л. ром
10 г желатин
1/4 ч. ч. кафява захар
1/4 ч. ч. ром
2 банана


Начин на приготвяне:
1
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното масло. Изсипваме ги във форма за торта и оформяме блат. (Моята форма е с диаметър 23 см, с подвижно дъно). Слагаме в хладилник.
2
Разбиваме с миксер сиренето и захарта. Прибавяме сметаната, лимоновия сок, ванилията и рома. Разбиваме отново, така че сместа да бъде течна. Разтваряме желатина в малко студена вода и щом стегне, го пъхаме в микровълновата за 15-20 секунди, докато стане течен. Прибавяме го към сместа за крема. Разбъркваме леко и изсипваме крема върху бисквитения блат. Връщаме в хладилника поне за 3 часа.
3
Загряваме маслото за топинга в тиган, на средна температура и когато се стопи, прибавяме кафявата захар и рома. Готвим 3-4 минути. Нарязваме бананите на колелца и ги слагаме в тигана за още 3-4 минути. Топинга разнасяме с лъжица върху чийзкейка.


Съвет:
Десертът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: