Бананов пай

Дата: 27.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
120 г студено краве масло
2 яйца
1 щика сол
1 с. л. захар
морска сол за печене
за крема:
750 мл прясно мляко
6 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
3 с. л. тъмен ром
150 г захар
4 с. л. краве масло
4 яйца
за гарниране:
4 банана
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
кокосов чипс

Начин на приготвяне:
1
Бананов пайБрашното се смесва със солта и захарта.
2
Бананов пай 2Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива, докато се получат трохи.
3
Бананов пай 3Чукват се яйцата и се разбърква, до получаването на маслено тесто. Тестото се покрива с прозрачно фолио и се прибира във фризер за 10 минути.
4
Бананов пай 4След това се разточва на тънка кора, която се слага във форма с диаметър 24 см, така че да покрие и стените.
5
Бананов пай 5Поставя се лист пергаментова хартия, върху която се изсипва морска сол и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта и още 10 минути – без тях, след което се оставя да се охлади.
6
Бананов пай 6Прясното мляко за крема се загрява със захарта.
7
Бананов пай 7В купа се разбиват 2 цели яйца и 2 жълтъка, заедно с царевичното нишесте и ваниловата захар.
8
Бананов пай 8Малко по малко от горещото мляко се налива към яйчната смес, за да се уеднаквят температурите.
9
Бананов пай 9След това яйчната смес се налива към горещото мляко и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
10
Бананов пай 10Дърпа се от котлона и се прибавя маслото, като се разбърква.
11
Бананов пай 11Готовия крем се охлажда и се разбива с миксер, като се овкусява с рома.
12
Бананов пай 12Бананите се режат на тънки кръгчета.
13
Бананов пай 13Върху изпечения блат се слага малко от крема, следват банани, крем, банани, като се завършва с крем.
14
Бананов пай 14Паят се оставя в хладилник поне за 4 часа и след това се декорира с разбитата със захарта сметана и запечен на сух тиган кокосов чипс.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Стана много вкусен, направо нямам думи!
10.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Аз прекалих със сметаната. Замених кокоса със лешници.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Вкусен и лесен десерт, следващия път ще използвам по-малък съд .
8.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Стана много вкусен. Единственият ми проблем беше, че като го нарязах, изгуби формата си, поразпадна ми се крема.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2015
Много вкусен и лесен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта