Бананов пай

Дата: 27.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
120 г студено краве масло
2 яйца
1 щика сол
1 с. л. захар
морска сол за печене
за крема:
750 мл прясно мляко
6 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
3 с. л. тъмен ром
150 г захар
4 с. л. краве масло
4 яйца
за гарниране:
4 банана
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
кокосов чипс

Начин на приготвяне:
1
Бананов пайБрашното се смесва със солта и захарта.
2
Бананов пай 2Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива, докато се получат трохи.
3
Бананов пай 3Чукват се яйцата и се разбърква, до получаването на маслено тесто. Тестото се покрива с прозрачно фолио и се прибира във фризер за 10 минути.
4
Бананов пай 4След това се разточва на тънка кора, която се слага във форма с диаметър 24 см, така че да покрие и стените.
5
Бананов пай 5Поставя се лист пергаментова хартия, върху която се изсипва морска сол и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта и още 10 минути – без тях, след което се оставя да се охлади.
6
Бананов пай 6Прясното мляко за крема се загрява със захарта.
7
Бананов пай 7В купа се разбиват 2 цели яйца и 2 жълтъка, заедно с царевичното нишесте и ваниловата захар.
8
Бананов пай 8Малко по малко от горещото мляко се налива към яйчната смес, за да се уеднаквят температурите.
9
Бананов пай 9След това яйчната смес се налива към горещото мляко и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
10
Бананов пай 10Дърпа се от котлона и се прибавя маслото, като се разбърква.
11
Бананов пай 11Готовия крем се охлажда и се разбива с миксер, като се овкусява с рома.
12
Бананов пай 12Бананите се режат на тънки кръгчета.
13
Бананов пай 13Върху изпечения блат се слага малко от крема, следват банани, крем, банани, като се завършва с крем.
14
Бананов пай 14Паят се оставя в хладилник поне за 4 часа и след това се декорира с разбитата със захарта сметана и запечен на сух тиган кокосов чипс.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Маноела, според нас не е необходимо, но щом искаш, може да сложиш 1 ч. л. (5 г).
12.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2017
Имам един въпрос. Понеже кремът ми не успява да стегне достатъчно и парчетата ми се разпадат като ги разрежа, колко грама желатин е подходящо да добавя към крема?
11.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Стана много вкусен, направо нямам думи!
10.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Аз прекалих със сметаната. Замених кокоса със лешници.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Вкусен и лесен десерт, следващия път ще използвам по-малък съд .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта