Бананов пай

Дата: 27.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
120 г студено краве масло
2 яйца
1 щика сол
1 с. л. захар
морска сол за печене
за крема:
750 мл прясно мляко
6 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
3 с. л. тъмен ром
150 г захар
4 с. л. краве масло
4 яйца
за гарниране:
4 банана
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
кокосов чипс

Начин на приготвяне:
1
Бананов пайБрашното се смесва със солта и захарта.
2
Бананов пай 2Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива, докато се получат трохи.
3
Бананов пай 3Чукват се яйцата и се разбърква, до получаването на маслено тесто. Тестото се покрива с прозрачно фолио и се прибира във фризер за 10 минути.
4
Бананов пай 4След това се разточва на тънка кора, която се слага във форма с диаметър 24 см, така че да покрие и стените.
5
Бананов пай 5Поставя се лист пергаментова хартия, върху която се изсипва морска сол и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 10 минути с хартията и солта и още 10 минути – без тях, след което се оставя да се охлади.
6
Бананов пай 6Прясното мляко за крема се загрява със захарта.
7
Бананов пай 7В купа се разбиват 2 цели яйца и 2 жълтъка, заедно с царевичното нишесте и ваниловата захар.
8
Бананов пай 8Малко по малко от горещото мляко се налива към яйчната смес, за да се уеднаквят температурите.
9
Бананов пай 9След това яйчната смес се налива към горещото мляко и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
10
Бананов пай 10Дърпа се от котлона и се прибавя маслото, като се разбърква.
11
Бананов пай 11Готовия крем се охлажда и се разбива с миксер, като се овкусява с рома.
12
Бананов пай 12Бананите се режат на тънки кръгчета.
13
Бананов пай 13Върху изпечения блат се слага малко от крема, следват банани, крем, банани, като се завършва с крем.
14
Бананов пай 14Паят се оставя в хладилник поне за 4 часа и след това се декорира с разбитата със захарта сметана и запечен на сух тиган кокосов чипс.

Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2018
Хареса на мен и моите гости!
14.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Аз срещнах малко трудности при печенето, защото след като го пекох даже повече от 10 мин. със солта, като я махнах дъното се надигаше на места. Иначе е много приятен десерт и бързо се изяде :)
13.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Маноела, според нас не е необходимо, но щом искаш, може да сложиш 1 ч. л. (5 г).
12.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2017
Имам един въпрос. Понеже кремът ми не успява да стегне достатъчно и парчетата ми се разпадат като ги разрежа, колко грама желатин е подходящо да добавя към крема?
11.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Стана много вкусен, направо нямам думи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Брускети с патладжани
Антония коментира рецептата Пиле пиката
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Магдалена се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Тутманик без месене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта