Боровинков чийзкейк

Вкусен, лесен, без печене
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.03.2015
Боровинков чийзкейк
Боровинков чийзкейк
Боровинков чийзкейк
Боровинков чийзкейк
Боровинков чийзкейк
 
Необходими продукти:
за основата:
1 пакет какаови бисквити
125 г краве масло

за пълнежа:
450 г крем сирене (на стайна температура)
1/2 ч. ч. захар
1 есенция ванилия
1 ч. ч. сладкарска сметана (2 ч. ч. бита сметана)
1 ч. л. желатин
3 с. л. хладка вода
1 бурканче сладко от боровинки (или други плодове)



Начин на приготвяне:
1
Смелете в блендер бисквитите, докато станат на трохи и разтопете маслото. Смесете бисквитените трохи с маслото с помощта на вилица, докато се смесят добре.
2
Изсипете във форма с махащо се дъно и с леко притискане оформете кора. Оставете в хладилника за 30 минути, за да стегне.
3
Разбийте крем сиренето със захарта до гладък крем и прибавете ванилията.
4
Разтворете желатина във водата (след като желатинът набъбне, сложете сместа за няколко секунди в микровълнова печка и след това оставете леко да се охлади). Прибавете го към сместа със сирене и разбийте, докато получите кремообразна и пухкава смес.
5
Прибавете разбитата и охладена сметана и разбъркайте внимателно с лъжица. Изсипете върху подготвената основа и оставете в хладилник за 3 часа или повече. Малко преди да сервирате, отгоре гарнирайте със сладкото от боровинки и върнете за малко в хладилника.

Съвет:
Като допълнителна украса може да поръсите със кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: