Торта Аморе

Лека сметанова торта, събуждаща сетивата
Източник: Илияна
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.04.2015
Торта Аморе
 
Необходими продукти:
1 опаковка готови какаови блатове
250 г сирене „Маскарпоне“
500 мл сладкарска сметана
1 с. л. цедено кисело мляко
250 г ягоди (или друг плод по избор - банани, киви, порт
100-150 г настърган черен шоколад

за сиропа:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода
1/2 есенция ром
3-5 с. л. сварено кафе


Начин на приготвяне:
1
Маскарпонето и сметаната се разбиват в дълбока купа, докато се получи гъста смес, така че като обърнете купата, сметаната да се задържи. Добавя се цеденото кисело мляко и се разбърква отново.
2
Сиропът се прави като се смесват водата и захарта и се оставят на умерен огън, до пълното разтваряне на захарта, като се разбърква от време на време. Дърпа се от котлона и се добавят кафето и есенцията.
3
В плосък поднос се слага първият блат, напоява се хубаво със сиропа и се намазва със сметановия крем (около 1-2 пръста). Ягодите се нарязват на четвъртини и се нареждат отгоре. Поръсва се със настъргания шоколад и тази процедура се повтаря, докато свършат блатовете.
4
Накрая тортата се намазва със сметаната и се украсява по ваше желание. Сервира се студена!

Съвет:
Преди поднасяне тортата се слага в хладилник за около 2-3 часа, за да се напои добре със сиропа и да стане сочна. Може да използвате и 2 вида плодове едновременно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: