Банички „Капрезе“

Една идея как можете да се насладите на превъзходния вкус от познатата салата, но през есенно-зимния сезон
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
375 г сирене „Моцарела“ (3 топки по 125 г)
80 г печени бадеми
1/2 връзка босилек
2 скилидки чесън
кората от 1 лимон
30 мл зехтин „Екстра върджин”
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. сух риган
3 бр. пеперончино
30 мл зехтин
1/4 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички „Капрезе“

Бадемите се нарязват наедро, а моцарелата  - на филийки.


2
Банички „Капрезе“ 2

С пасатор се смилат листенцата босилек, скилидките чесън, кората от лимона и зехтина, подправят се със сол и черен пипер.


3
Банички „Капрезе“ 3

Четири от точените кори се намазват със зехтин и се слагат една върху друга. Нарязват се на 3 ленти по дължина.


4
Банички „Капрезе“ 4

В края на всяка лента се слагат по малко моцарела, бадеми и от босилековата смес.  


5
Банички „Капрезе“ 5

Завиват се триъгълни банички – надясно, нагоре и наляво.


6
Банички „Капрезе“ 6

Намазват се със зехтин, поставят се в тава с пергаментова хартия и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 20 минути.


7
Банички „Капрезе“ 7

Чесънът за доматения сос се нарязва на тънки филийки и се запържва в зехтина. Прибавят се лютите чушлета, сухият риган и се запържват за кратко. Слагат се доматите и силата на огъня се намалява. Подправя се със стритият в хаванче кориандър, сол, захар и черен пипер. Оставя се на умерен огън да къкри за около 10 минути. После се прехвърля в купа.


8
Банички „Капрезе“ 8

 


Баничките се поднасят със соса.


 


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 12 банички, предвидени са по 3 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Много са вкусни. Ще присъстват редовно в съботната закуска.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много лесни и бързи банички. Аз ги сготвих без сос, но мисля, че може да станат и с по-малко зехтин.Бадемите пък замених с орехчета.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: