Барфи

Интересен млечен десерт с ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сухо мляко
150 г захар
30 г сурови белени шамфъстъци
30 г сурови бадеми
130 мл прясно мляко
1/2 ч. ч. пречистено масло (гхи) + за намазване
1 ч. л. розова вода


Начин на приготвяне:
1
Барфи
Пречистеното масло, прясното мляко, сухото мляко и захарта се загряват на слаб огън, в съд, най-добре с незалепващо покритие, при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти, около 10–20 минути. Тя трябва да е с консистенцията на много гъст бешамел.
2
Барфи 2
Налива се розовата вода, разбърква се и се дърпа от огъня.
3
Барфи 3
Квадратна тава се маже с пречистено масло.
4
Барфи 4
Сгъстеното мляко се изсипва в нея и се заравнява. Поръсват се накълцаните бадеми и шамфъстъци и леко се притискат в сместа.
5
Барфи 5
Десертът се оставя за няколко часа в хладилник, да стегне. Реже се на квадратчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2017
Да, Красимир, може и с обикновено масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2017
Може ли да се направи с обикновенно масло?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: