Шоколадово-орехов кейк

Дата: 06.12.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 белтъка
80 г брашно
180 г кафява захар „Мусковадо“
120 г орехи
80 г черен шоколад „Своге“ (с 65% какао)
1 с. л. бадемов аперитив
1 с. л. захаросани портокалови корички
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
за гарниране:
300 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
50 г захар
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово-орехов кейкБелтъците се разбиват на пяна с щипка сол.
2
Шоколадово-орехов кейк 2Добавя се захарта и се разбиват на сняг.
3
Шоколадово-орехов кейк 3Шоколадът се накълцва.
4
Шоколадово-орехов кейк 4Портокаловите корички се нарязват на дребно.
5
Шоколадово-орехов кейк 5Орехите се смилат.
6
Шоколадово-орехов кейк 6Разбитите белтъците се смесват с орехите, портокаловите корички и шоколада.
7
Шоколадово-орехов кейк 7Добавят се бадемовият аперитив, бакпулверът и брашното, и се разбърква внимателно.
8
Шоколадово-орехов кейк 8Тестото се изсипва във форма за торта с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия.
9
Шоколадово-орехов кейк 9Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 30–40 минути. Охлажда се.
10
Шоколадово-орехов кейк 10Сметаната се разбива с кристалната и ваниловата захар, докато стане на сняг.
11
Шоколадово-орехов кейк 11Охладеният кейк се намазва със сметаната.
12
Шоколадово-орехов кейк 12Накрая се поръсва с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта