Шоколадови бишкоти

Дата: 13.12.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
90 г краве масло (със стайна температура)
200 г захар
2 яйца
160 г черен шоколад „Своге“ (с 65% какао)
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови бишкотиБрашното се разбърква с какаото, содата и солта.
2
Шоколадови бишкоти 2Маслото се разбива много добре със захарта. Чукват се яйцата и отново се разбива.
3
Шоколадови бишкоти 3Сипва се сместа с брашното и се разбърква.
4
Шоколадови бишкоти 4Шоколадът се накълцва.
5
Шоколадови бишкоти 5Добавя се към сместа и се разбърква.
6
Шоколадови бишкоти 6От полученото тесто се оформят два фитила.
7
Шоколадови бишкоти 7Слагат се в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), след което се изваждат и се оставят, леко да се охладят.
8
Шоколадови бишкоти 8Нарязват се на филийки с дебелина от 3–4 см.
9
Шоколадови бишкоти 9Подреждат се в тави и се пекат 5–7 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
10
Шоколадови бишкоти 10Охлаждат се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2019
Страхотен какаов вкус! Ще им се насладим в новогодишната нощ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта