Ябълков сладкиш „Земловка“

Хлебен пудинг с ябълки
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сирене „Котидж“
200 г захар
100 г светли стафиди
60 г краве масло (+ за намазване)
250 мл прясно мляко
8 земела (бели)
4 яйца
1 ч. л. канела
1 ванилия

за ябълките:
4 сладко-кисели ябълки
4 с. л. мед
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. кардамон
1 щипка индийско орехче

за соса:
300 мл прясно мляко
80 г захар
3 жълтъка
1 с. л. брашно
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш „Земловка“
Сиренето „Котидж“ се смесва със 150 г захар, стафидите и ванилията.
2
Ябълков сладкиш „Земловка“ 2
Млякото, останалата захар, яйцата и канелата се разбиват.
3
Ябълков сладкиш „Земловка“ 3
Маслото се разтопява.
4
Ябълков сладкиш „Земловка“ 4
Хлябът се разполовява хоризонтално.
5
Ябълков сладкиш „Земловка“ 5
Три от ябълките се обелват и се настъргват.
6
Ябълков сладкиш „Земловка“ 6
Смесват се с меда, канелата, кардамона и индийското орехче.
7
Ябълков сладкиш „Земловка“ 7
Всяко парче хляб се потапя в сместа с мляко и яйца, и се оставя да се напои.
8
Ябълков сладкиш „Земловка“ 8
Половината хляб се подрежда в тава, полива се с половината от маслото, следват пласт ябълки и пласт котидж сирене.
9
Ябълков сладкиш „Земловка“ 9
Завършва се с напоен хляб, останалото масло и ябълката, нарязана на тънки филийки. Ябълката се маже с масло.
10
Ябълков сладкиш „Земловка“ 10
Сладкишът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Ябълков сладкиш „Земловка“ 11
Млякото и захарта за соса се загряват, а жълтъците се разбиват с брашното и ванилията.
12
Ябълков сладкиш „Земловка“ 12
Малко по малко млякото се налива към жълтъците, сместа се загрява на слаб огън, докато се сгъсти.
13
Ябълков сладкиш „Земловка“ 13
Сладкишът се нарязва и се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: