Сладкиш „Фантазия“

Обичам, когато просто забъркам едни неща и то вземе, че се получи поредната ФаНтАзИя
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 15.12.2017
Сладкиш „Фантазия“
Сладкиш „Фантазия“
Сладкиш „Фантазия“
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 щипка сол
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. захар
3 с. л. мед
1/2 ч. ч. олио
1 есенция ванилия
1 ч. л. канела
2 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 с. л. какао
1 ч. ч. мус от сливи (или сладко по избор)

за глазурата:
100 мл течна сладкарска сметана
100 г черен шоколад
1 есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, солта, прясното мляко, захарта, медът, олиото, ванилията и канелата се разбиват добре с миксер.
2
Малко по малко се прибавят брашното и бакпулверът и се разбива добре.
3
Сместа се разделя на две равни части и към едната се прибавя какаото, разбърква се отново.
4
Форма за торта с подвижно дъно се застила с хартия за печене. Двете смеси се изсипват във формата, като се редуват. В средата между тях и най-отгоре се слага от сладкото. Разбърква се с клечка за зъби или с дървено шишче, за да се получат красиви шарки. Пече се около 50 минути в предварително загрята на 160–180 градуса фурна.
5
Сметаната за глазурата се загрява, след което се дърпа от огъня и към нея се прибавят натрошеният шоколад и есенцията ром, като се бърка, докато шоколадът се разтопи.
6
След като сладкишът изстине, се изважда от формата и се слага в подходяща чиния. Покрива се с шоколадовата глазура, с помощта на пош. По желание се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2017
Много се радвам, че ви харесва моето предложение ! Да Ви е сладко, Аника ! Весело посрещане на новата година ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2017
Приготвям го за втори път :) Първият вариант със сладко от къпини и втори вариант със смес останала от ореховите кифлички:) Благодаря за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: