Сладките от Алказар

С аромат на лимон и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г брашно
200 г захар
8 средно големи яйца
1 щипка канела
1 щипка сол
кората от 2 лимона

за сервиране:
400 мл прясно мляко
100 г захар
1 пръчка канела
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Сладките от Алказар
Жълтъците се отделя от белтъците и се разбъркват с канелата и настърганите лимонови кори.
2
Сладките от Алказар 2
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и към тях постепенно и при постоянно разбиване се добавя захарта.
3
Сладките от Алказар 3
Жълтъците се изсипват в разбитите на сняг белтъци и се разбъркват внимателно.
4
Сладките от Алказар 4
Поръсва се пресятото брашно и отново се разбърква внимателно.
5
Сладките от Алказар 5
Дъното на тава се застила с пергаментова хартия и върху нея от сместа се оформят кръгли сладки с диаметър 12 см.
6
Сладките от Алказар 6
Пекат се, на няколко пъти, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути.
7
Сладките от Алказар 7
По желание сладките се заливат с горещо мляко, подсладено със захар и ароматизирано с канела и настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: