Меден кейк с кафе

С ухание на Коледа
Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно (+ за поръсване)
220 г мед
120 г кафява захар „Демерара“
80 г сушени кайсии
80 г сушени вишни
80 г печени бадеми
80 г орехи
125 мл кафе
60 мл олио (+ за намазване)
50 мл бренди
2 яйца
3 карамфилчета
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Меден кейк с кафе
Кафето, медът и брендито се загряват на котлона, докато медът се разтвори, след това се охлаждат.
2
Меден кейк с кафе 2
Яйцата, захарта и олиото се разбиват.
3
Меден кейк с кафе 3
Брашното се разбърква със счукания карамфил, джинджифила, ванилията, канелата, индийското орехче и бакпулвера.
4
Меден кейк с кафе 4
Кайсиите се наситняват и заедно с вишните се сипват при брашното.
5
Меден кейк с кафе 5
Сухите съставки се сипват към яйцата, прибавят се накълцаните орехи и бадеми. Налива се кафето с меда. Разбърква се добре.
6
Меден кейк с кафе 6
Тестото се изсипва във форма терин, намазана с олио и поръсена с брашно.
7
Меден кейк с кафе 7
Сладкишът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 1 час и 30 минути.
8
Меден кейк с кафе 8
Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: