Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове

Дата: 23.03.2010
Източник: Бон Апети
Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. зехтин
30 мл соев сос
1/2 ч. л. сос „Чили”
100 г праз лук
3–4 стръка див лук
70 г соеви кълнове
1/3 консерва риба тон (185 г)
150 г скариди
3–4 стръка кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
Зехтинът се загрява и в него за 2–3 минути се запържват скаридите при непрекъснато разбъркване.

2
Празът и дивият лук се нарязват наситно и се добавят към скаридите. След 1– 2 минути се изсипват разбитите яйца и огънят се намалява до умерен. Добавя се рибата тон и сместа се бърка до желаното състояние на яйцата.
3
Малко преди да се дръпне от огъня, се добавят сусамовото олио, кълновете, сосът „Чили” и соевият сос. Украсява се с наситнения кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта