Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове

Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2010
Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове
 
Необходими продукти:
1 ч. л. сусамово олио
3–4 стръка кориандър
3 яйца
150 г скариди
1/3 консерва риба тон (185 г)
70 г соеви кълнове
3–4 стръка див лук
100 г праз лук
1/2 ч. л. сос „Чили”
30 мл соев сос
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Зехтинът се загрява и в него за 2–3 минути се запържват скаридите при непрекъснато разбъркване.

2
Празът и дивият лук се нарязват наситно и се добавят към скаридите. След 1– 2 минути се изсипват разбитите яйца и огънят се намалява до умерен. Добавя се рибата тон и сместа се бърка до желаното състояние на яйцата.
3
Малко преди да се дръпне от огъня, се добавят сусамовото олио, кълновете, сосът „Чили” и соевият сос. Украсява се с наситнения кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: