Бърз плодов кекс

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Бърз плодов кекс
 
Необходими продукти:
1 яйце
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. олио
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. замразени малини
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
50 г орехови ядки
сокът и кората на 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Бърз плодов кекс
В купа се смесват пресятото брашно, бакпулверът, сокът от лимон и „загасената“ в киселото мляко сода бикарбонат.
2
Бърз плодов кекс 2
Добавят се олиото, захарта, настърганата кора на 1/2 лимон, нарязаните наедро орехови ядки и яйцето. Разбърква се.
3
Бърз плодов кекс 3
Сипват се малините, сместа се разбърква отново и се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за кекс (26 см).
4
Бърз плодов кекс 4
Повърхността се заравнява и кексът се пече 60-75 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: