Карамелен кекс с кафе и орехи

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Карамелен кекс с кафе и орехи
 
Необходими продукти:
4 яйца
2 жълтъка
250 мл подсладено кондензирано мляко
200 г орехови ядки
150-200 г захар за карамелизиране
50-60 г обикновени бисквити
1 ч. л. нес кафе
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Карамелен кекс с кафе и орехи
Ореховите ядки се смилат заедно с 1 ч. л. захар. Бисквитите също се смилат и се смесват с орехите.
2
Карамелен кекс с кафе и орехи 2
Яйцата и жълтъците се слагат в подходяща купа и се разбъркват с тел. Добавят се кондензираното мляко, разтвореното в 1-2 с. л. топла вода нес кафе, смлените орехи и бисквити.
3
Карамелен кекс с кафе и орехи 3
Захарта (150-200 г) се карамелизира и с нея се облива формата за печене. Сипва се сместа за кекса и се пече на водна баня 45-60 минути при температура на фурната 150-160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: