Крем „Роше“

Гост: Цветелин Манолов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Крем „Роше“
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
700 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
100 г запечени лешници
7 с. л. захар
3 с. л. натурално нишесте (пшенично)
3 с. л. какао
1 с. л. инстантно кафе
4 шоколадови бонбона с лешник
шоколадов топинг


Начин на приготвяне:
1
Крем „Роше“
Прясното се кипва заедно със захарта и счуканите лешници.
2
Крем „Роше“ 2
Жълтъците се разбиват с тел, като се налива малко вода. Прибавя се нишестето и се разбърква добре.
3
Крем „Роше“ 3
Топлата млечна смес се прецежда и се налива при жълтъците.
4
Крем „Роше“ 4
Сипват се какаото и инстантното кафе, като се бърка.
5
Крем „Роше“ 5
Сместа се връща на котлона и се разбърква непрекъснато на умерен огън, докато се сгъсти.
6
Крем „Роше“ 6
Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с готовия какаов крем до получаване на хомогенна смес.
7
Крем „Роше“ 7
В подходяща чаша се сипва от крема, залива се с шоколадов топинг и отново се сипва от крема.
8
Крем „Роше“ 8
Десертът се украсява с разрязан на две шоколадов бонбон и с листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: