Шоколадов кейк с къпини

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шоколадов кейк с къпини
 
Необходими продукти:
100 г шоколадов кувертюр
10-15 замразени къпини
1 пакетче желатин
1 с. л. пресен джинджифил
3 с. л. захар
1 к. ч. прясно мляко
100 г шоколадов кувертюр
250 мл течна сметана
1 с. л. какао
1 с. л. нишесте
6 с. л. захар
3 яйца
целувки и топинг по избор


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с къпини
Шоколадовият кувертюр (200 г) се натрошава и се разтопява на водна баня.
2
Шоколадов кейк с къпини  2
Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват с миксер на сняг, като постепенно се добавят 3 с. л. захар.
3
Шоколадов кейк с къпини  3
Жълтъците се поръсват с 3 с. л. захар и се разбиват, докато се сгъстят и побелеят. Прибавят се нишестето и какаото за блата и се разбива отново.
4
Шоколадов кейк с къпини  4
Сместа се сипва при белтъците и се разбива за кратко с миксер. Прибавя се половината от охладения шоколадов кувертюр (100 г) и се разбърква с шпатула.
5
Шоколадов кейк с къпини  5
Сместа се сипва в покрита с хартия за печене кръгла тава с диаметър 20-22 см. Блатът се пече във фурна 20 минути на 160 градуса.
6
Шоколадов кейк с къпини  6
Прясното мляко за муса се сварява заедно със захарта и настъргания джинджифил. Оставя се да изстине.
7
Шоколадов кейк с къпини  7
Желатинът се залива с 5 с. л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня.
8
Шоколадов кейк с къпини  8
Сметаната се разбива с миксер на сняг. Добавят се останалият разтопен шоколадов кувертюр (100 г), желатинът и прецеденото прясно мляко и се разбърква добре.
9
Шоколадов кейк с къпини  9
От изстиналия блат с помощта на ринг се изрязва кръг. Отгоре се подреждат къпини и се покриват с муса. Повърхността се заравнява и рингът се отстранява. Десертът се украсява с целувки и топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: