Крем „Брюле“ с козунак

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2009
Крем „Брюле“ с козунак
 
Необходими продукти:
450 мл животинска сметана
50-100 мл сок от компот от кайсии
2 с. л. портокалов ликьор
50 г захар
листа мента за украса
сметанов сладолед за гарнитура
кайсии от компот за декорация
2-3 с. л. захар за карамелизиране
1 капсула ванилия
4 жълтъка
3-4 филии козунак
кората на 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Крем „Брюле“ с козунак
Жълтъците се разбиват в купа и на тънка струя се налива загрятата сметана, като се бърка. Сместа се ароматизира с ванилия.
2
Крем „Брюле“ с козунак 2
Алуминиеви формички за крем карамел се обвиват в стреч фолио и в тях се разпределя нарязаният на кубчета козунак.
3
Крем „Брюле“ с козунак 3
Козунакът се залива със сметаната и десертът се пече на водна баня около 25 минути (докато стегне).
4
Крем „Брюле“ с козунак 4
Захарта се загрява в касерола и щом се карамелизира, се сипват портокаловият ликьор и сокът от компот от кайсии. Прибавя се настърганата портокалова кора.
5
Крем „Брюле“ с козунак 5
Изпеченият крем се обръща в подходяща чиния (фолиото се отстранява), поръсва се с малко захар и се карамелизира с горелка до златисто.
6
Крем „Брюле“ с козунак 6
Около крема се подреждат кайсиите от компота и в тях се поставят ноазети от сметанов сладолед. Залива се с карамеления сироп, украсява се със стръкчета мента и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: