Мултифункционалната рецепта на Христо Груев

Гост: Христо Груев, сладкар
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2009
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев
 
Необходими продукти:
2 пакета бисквити
200 г бял шоколад
100 г натурален шоколад
100 г орехови ядки
900 мл сладкарска сметана
50-60 мл коняк
2-3 ч. л. какао
1 банан
филиран бадем за поръсване
шоколадови пръчици за поръсване
цветни топчета за украса


Начин на приготвяне:
1
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев
В касерола се наливат 100 мл сладкарска сметана, начупва се белият шоколад и се загрява, като периодично се разбърква. По същия начин в 100 мл сметана се разтопява и натуралният шоколад. Останалата сметана (700 мл) се разбива с миксер.
2
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 2
Бисквитите и ореховите ядки се смилат и се сипват в купа.
3
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 3
Добавят се какаото, конякът и част от разбитата сметана и се омесва с ръце, докато се получи тесто.
4
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 4
Част от готовото тесто се сипва върху подходяща подложка и се оформя блат.
5
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 5
Останалата разбита сметана се разбърква с разтопения бял шоколад, като 2-3 с. л. от него се оставят за декорация. Блатът се намазва с получената смес и се слага да стегне в хладилник.
6
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 6
От останалото тесто се приготвят различни формички (топчета, скалички, рулца), които се топят в сместа от натурален шоколад и сметана и се декорират с филиран бадем, цветни топчета и шоколадови пръчици.
7
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 7
Тортата се полива с охладената смес от сметана и натурален шоколад, отгоре се поръсва с филиран бадем и отново се полива с шоколадовата смес.
8
Мултифункционалната рецепта на Христо Груев 8
Украсява се с резени банан и се поръсва с останалия бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: