Десерт „Ягодова пролетна наслада“

Гост: Елена Спирина
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Десерт „Ягодова пролетна наслада“
 
Необходими продукти:
8-10 ягоди
3 ч. л. кафява захар
2 ч. ч. бяло брашно
2 ч. ч. качамачено брашно
4-5 стръка мента
3 жълтъка
50 г краве масло
125 г крема сирене
250 мл прясно мляко
1 бял шоколад
1 лист бутертесто
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Десерт „Ягодова пролетна наслада“
Жълтъците на яйцата се отделят, поръсват се с 2 ч. л. кафява захар и се разбиват с миксер. Постепенно се прибавят двата вида брашно.
2
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 2
Прясното мляко се сварява, ароматизира се с ванилията и се сипва при жълтъците.
3
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 3
Сместа се връща на котлона и се бърка, докато се сгъсти. Настъргва се половината бял шоколад.
4
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 4
Листата мента се поръсват с останалата кафява захар и се намачкват, като се добавя разтопеното краве масло.
5
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 5
Ментовата смес и крема сиренето се прибавят в тенджерата и се пасира.
6
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 6
Бутертестото се нарязва на квадратни парчета и се запича във фурна на 220 градуса.
7
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 7
Квадратче бутертесто се намазва с крема, поставят се нарязани на филийки ягоди и се покриват с бутертесто.
8
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 8
Десертът се поръсва с разтопен бял шоколад и се оставя в хладилник.
9
Десерт „Ягодова пролетна наслада“ 9
Съвет: За да не загори при варенето, млякото се налива в мокра тенджера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: