Ламингтънс

Дата: 10.04.2009
Източник: Бон Апети
Ламингтънс
 
Необходими продукти:
100 г пудра захар
4-5 с. л. филиран бадем
4-5 с. л. шамфъстък
сладкарска сметана и ягодов сироп за гарниране
3 кубчета пандишпанов блат
3 шоколадови бисквити
3-4 ягоди
50 мл ликьор
200 мл прясно мляко
80 г масло
100 г какао
2-3 с. л. кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
ЛамингтънсПрясното мляко се загрява заедно с кравето масло. Щом кипне, се прибавят какаото, пудрата захар и ликьорът, като се бърка.
2
Ламингтънс 2Кубчетата пандишпанов блат се потопяват в какаовата смес.
3
Ламингтънс 3Едно от кубчетата се овалва в кокосовите стърготини, другото - в стрития шамфъстък, третото - във филирания бадем.
4
Ламингтънс 4Шоколадовите бисквити се подреждат в подходяща чиния така, че да оформят триъгълник, и по средата се шприцова разбитата заедно с ягодовия сироп сметана.
5
Ламингтънс 5Кубчетата се поставят върху бисквитите, десертът се декорира с ягодов сироп, розички от сметана и цяла ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


361 ДУШИ ОНЛАЙН
Румяна Василева се регистрира в сайта.
Зоя Моллова се регистрира в сайта.
Nina Toleva-Nowak се регистрира в сайта.
Ivayla Stoyanova се регистрира в сайта.
anna.lyubomirova коментира рецептата Леща яхния
anna.lyubomirova се регистрира в сайта.
БОРИСЛАВА се регистрира в сайта.
Незабравка коментира рецептата Стъклени звезди
Незабравка коментира рецептата Стъклени звезди
Мариана Янкова се регистрира в сайта.
Марина Радева коментира рецептата Малинова торта
Рози коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта