Ламингтънс

Австралийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2009
Ламингтънс
 
Необходими продукти:
100 г пудра захар
4-5 с. л. филиран бадем
4-5 с. л. шамфъстък
сладкарска сметана и ягодов сироп за гарниране
3 кубчета пандишпанов блат
3 шоколадови бисквити
3-4 ягоди
50 мл ликьор
200 мл прясно мляко
80 г масло
100 г какао
2-3 с. л. кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Ламингтънс
Прясното мляко се загрява заедно с кравето масло. Щом кипне, се прибавят какаото, пудрата захар и ликьорът, като се бърка.
2
Ламингтънс 2
Кубчетата пандишпанов блат се потопяват в какаовата смес.
3
Ламингтънс 3
Едно от кубчетата се овалва в кокосовите стърготини, другото - в стрития шамфъстък, третото - във филирания бадем.
4
Ламингтънс 4
Шоколадовите бисквити се подреждат в подходяща чиния така, че да оформят триъгълник, и по средата се шприцова разбитата заедно с ягодовия сироп сметана.
5
Ламингтънс 5
Кубчетата се поставят върху бисквитите, десертът се декорира с ягодов сироп, розички от сметана и цяла ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: