Бърза мусака „Ради“

Ястие, на което никой не може да устои!
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.05.2017
Бърза мусака „Ради“
 
Необходими продукти:
4-5 големи картофа
2 големи моркова
1 глава лук
300 г кайма смес (40% свинско / 60% телешко)
1 ч. л. едра чубрица
2-3 щипки черен пипер
2-3 щипки кимион
2-3 дафинови листа
сол на вкус
олио

за заливката:
1 кофичка кисело мляко (с 2% масленост)
2 големи яйца
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета.
2
Морковите също се белият и се режат на кубчета, със същата големина, като тази на картофите.
3
В дълбока тенджера се загрява олио и в него се запържва до златисто лукът, нарязан също на малки кубчета.
4
Прибавя се и каймата, която се натиска с помощта на дървена лъжица и се запържва, докато стане на трохи.
5
Подправя се с черния пипер, кимиона и чубрицата.
6
Накрая се добавят картофите и морковите.
7
Сместа се прехвърля в плитка тава и се разпределя равномерно.
8
В празната тенджера се налива около 1 л вода, която се загрява и се излива върху сместа в тавата.
9
Пече се 30-40 минути (докато водата в тавата се изпари) в предварително загрята на 200 градуса фурна.
10
След това тавата се изважда от фурната и мусаката се залива с разбитите (най-добре с миксер) яйца, сол и кисело мляко.
11
Върху заливката слагаме на три места дафиновия лист.
12
Запичаме ястието до зачервяване на заливката.


Съвет:
По желание може да сервирате всяка порция с 2 с. л. кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: